Abonneer je gratis op Techzine!

Uit een onderzoek van Sophos blijkt dat phishers het steeds minder vaak voorzien hebben op eBay en Paypal. Dit zijn de twee grootste doelwitten van phishers, deze sturen phishing-mail om zo persoonlijke gegevens van gebruikers te achterhalen.

De reden dat ze voor Paypal en eBay hebben gekozen is het feit dat het hier gaat om veel betalingsverkeer. Met de verkregen gegevens kunnen de phishers veel geld verdienen. Een oorzaak van de afname van phishing-mails kan de invoering van een authentificatie sleutel die Paypal ingevoerd heeft. Hiermee moest phishing tegengegaan worden. eBay heeft het vooral te danken aan de goede voorlichting die gegeven wordt op de website.

Slechts 21 procent van de pshishing-mails die afgelopen maand verstuurd zijn, waren bedoeld voor eBay en Paypal. Dat is een daling van 64 procent ten opzichte van vorig jaar, toen was 85 procent van de phishing-mails voor hun bedoeld.

Een opluchting is dit echter niet. Verwacht wordt dat de phishers zich verplaatsen naar kleinere online winkels en creditcardmaatschapijen.