Een medewerker van Edge Software, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de XBOX 360 titel eNCHANT arM, heeft gewaarschuwd voor het feit dat de DVD standaard wellicht niet genoeg is voor de komende generatie games.

In een gesprek met GameSpot zei hij: "De hoeveelheid data voor eNCHANT arM past niet op één DVD. Het is een Role Playing Game, dus ik verwacht dat het onontkoombaar is op het spel op twee DVD’s uit te brengen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat dat zelfs te weinig zal zijn."

Microsoft had in eerste instantie plannen om de XBOX 360 te voorzien van een HD-DVD drive, waarvan de schijfjes veel meer data kunnen opslaan. Maar gezien het feit dat HD-DVD samen met Blu-Ray in een flinke strijd verwikkeld is en het niet zeker is wie er als winnaar uit de strijd zal komen, heeft Microsoft deze plannen vooralsnog uitgesteld. Het bedrijf heeft wel plannen om in de toekomst nieuwe versies van de console uit te brengen met één van de twee formaten.

Tot die tijd zullen gamers het moeten doen met de DVD standaard en de eerste multi-DVD games zullen niet lang meer op zich laten wachten. Pas als de strijd tussen het HD-DVD en het Blu-Ray kamp over is, kan deze trend een halt toegeroepen worden.