Mogelijk toch een Xbox360 met interne HD DVD drive

Volgens bronnen binnen de Taiwanese industrie voor optische drives is Microsoft hard op zoek naar een fabrikant die HD DVD drives kan produceren voor een nieuwe serie Xbox360’s die voorzien zouden zijn van een interne HD DVD speler.

Mogelijk toch een Xbox360 met interne HD DVD driveZoals bekend zal Microsoft tegen het einde van dit jaar een externe HD DVD speler op de markt brengen, als antwoord op de internet Blu-ray speler in Sony’s PlayStation 3. Een interne mediaspeler is echter gemakkelijker dan een externe variant en daarom zou Microsoft nu druk bezig zijn met een nieuwe versie van de Xbox360 die voorzien is van een interne HD DVD speler.

Een ander nadeel van de externe speler is volgens de bronnen het feit dat deze variant alleen films af kan spelen. Sommige sites vermoeden nu dat de interne HD DVD drive ook geschikt is om DVD’s mee te beschrijven, omdat de nieuwe Xbox versie dan nog beter zou samengaan met de nieuwe Zune speler en de bijbehorende online muziek en filmwinkel, zodat mensen hun gedownloade media op een DVD kunnen branden. Uiteraard onder de DRM voorwaarden die Microsoft ongetwijfeld zal gaan stellen.

Als de zoektocht van Microsoft naar een fabrikant voor de drives voorspoedig verloopt, verwachten de bronnen het nieuwe Xbox360 model rond de tweede helft van 2007 op de markt.

Bron:DigiTimes