2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Zoals wellicht een aantal gehoopt hadden bij het lezen van deze titel, zal de HD DVD-speler helaas geen Blu-ray af gaan spelen. De update voor de speler richt zich met name op compatibiliteit voor een aantal nieuwe HD-titels.

HD DVD kan dan wel een formaat zijn dat helemaal uit de productie is gehaald, het is wel nog een feit dat er genoeg films zijn uitgebracht die nog altijd bekeken kunnen worden door mensen die een HD DVD-speler hebben.
Ondanks het feit dat Microsoft de productie van de HD DVD-speler en alle accessoires hiervoor compleet gestopt heeft, blijkt nu dat het team van ontwikkelaars toch nog niet geheel gestopt is met de ondersteuning hiervoor. Afgelopen dinsdag heeft de softwaregigant namelijk een nieuwe update uitgebracht voor alle HD DVD-gebruikers van de Xbox 360.
Direct wanneer een eigenaar van zowel de Xbox 360 als de HD DVD-speler een film probeert af te spelen zal de console gelijk een melding geven dat er een update beschikbaar is. De mensen die geen Xbox Live-toegang hebben zullen volgens Microsoft de update later apart kunnen downloaden.

Zoals eerder vermeld zal deze update ervoor zorgen dat er een aantal compatibiliteitsproblemen met films verholpen zullen worden. Degene die dus problemen hebben gehad met het afspelen van een film zullen deze na de update dus nog eens moeten proberen, aangezien er dan een kans is dat deze wel werkt. Ook is de ondersteuning voor de netwerkfeatures uitgebreid. Ook al is het nog niet zeker hoe lang filmstudio’s deze service nog zullen ondersteunen.