1 min Applications

Samsung: NAND geheugen gaat harddisks vervangen

Het NAND flash geheugen zal in de toekomst alle andere soorten van data opslag overbodig maken. Dat heeft een topman van Samsung Electronics beweerd.

Samsung: NAND geheugen gaat harddisks vervangenVolgens Chang-Gyu Hwang zorgen de ontwikkelingen in NAND flash voor een onomkeerbaar proces in het ontwerp van dataproducten voor praktisch elk mobiel apparaat.
Hwang deed zijn uitspraken tijdens een aankondiging van een 16 gigabit (2GB) Samsung NAND chip op basis van een 50 nanometer architectuur. De chips zullen volgens Whang niet alleen hun weg vinden naar telefoons en PDA’s, maar uiteindelijk ook kunnen dienen als een alternatief voor mini harde schijven en harde schijven voor laptops.

Samsung: NAND geheugen gaat harddisks vervangenMet de datadichtheden van de NAND technologie kunnen geheugenkaarten van maximaal 32GB gemaakt worden.
Samsung meldde verder dat het de cellgrootte van het flashgeheugen met 25 procent heeft weten te verkleinen tot 0,00625 µm² per bit, waarmee een 16 Gigabit module zo’n 16,4 miljard transistors heeft.
De apparaatjes zullen volgend jaar in massaproductie genomen worden.

Bron:The Inquirer