1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is een grote kans dat er in de Amerikaanse staat Californië binnenkort strenge restricties worden gesteld aan de verkoop van gewelddadige games. Als het voorstel wordt aangenomen is de staat na Illinois de tweede staat waar een dergelijk verbod van kracht wordt.

Het voorstel heeft alle noodzakelijke trajecten doorlopen en ligt nu ter goedkeuring bij gouverneur Arnold Schwarzenegger.
Als ook hij het voorstel goedkeurt zullen alle gewelddadige games voortaan voorzien worden van een enorme sticker met daarop het getal 18, refererend naar de minimale leeftijd waarop een persoon een dergelijke game mag kopen.

Behalve dat de spellen op deze manier niet meer verkrijgbaar zijn voor kinderen, zullen de spellen ook niet meer verkrijgbaar zijn bij grote winkels als de Wallmart.

De strenge regels zullen bij sommige consumenten misschien enige vragen oproepen, maar aan de andere kant heeft de games industrie zelf ook niets gedaan om dit te voorkomen.
Zo heeft de Japanse games industrie met winkels afgesproken dat gewelddadige spellen alleen aan personen boven de 18, of aan kinderen met ouder of voogd verkocht mogen worden. Daarmee werd een ingrijpen van de Japanse overheid voorkomen.