2min

Tags in dit artikel

, , , ,

In de strijd om de consument komen de diverse zoekmachines steeds weer met aanvullingen die de functionaliteit en bruikbaarheid van hun zoekmachines moet verhogen. De laatste aanvulling in zoekmachineland is de Instant Search van Yahoo.

Het idee achter de Instant Search (IS) lijkt een beetje op Google’s Suggest service, maar in tegenstelling tot deze laatste service, laat IS van Yahoo direct een relevant zoekresultaat zien, zonder dat daarvoor op een zoekknop gedrukt hoeft te worden.
Terwijl het woord of woorden worden ingetikt op de website van IS bekijkt het programma of er één relevant antwoord is te geven. Als dat het geval is verschijnt er een tekstballon, waarin het antwoord wordt weergegeven.

Het systeem werkt verder ook samen met Yahoo! Shortcuts.
IS kan daardoor ook direct de laatste nieuwsberichten over een bepaald onderwerp weergeven of het weerbericht in een bepaalde plaats.
Door bijvoorbeeld "news windows vista" in te tikken, verschijnt er een ballonnetje met daarin een viertal nieuwsberichten over Windows Vista.

Ook kan er bijvoorbeeld "weather amsterdam" worden ingetikt. De weersverwachting voor Amsterdam verschijnen dan direct in beeld.
Andere opties van IS in combinatie met Shortcuts zijn onder andere een calculator, aandelenkoersen, sportuitslagen, wisselkoersen, definities van woorden en nog een hele reeks handigheidjes.

IS is gebaseerd op de AJAX Web technologie. Daarmee hoeft een web client minder vaak verbinding te maken met een webserver als er nieuwe informatie gedownload wordt. De tool en de techologie zijn nog volop in ontwikkelingen en de verwachting is dat er in de toekomst extra opties aan IS zullen worden toegevoegd.

De beta van Instant Search is te vinden via instant.search.yahoo.com