1 min

Google Instant zal binnenkort ook in Nederland beschikbaar zijn, zo heeft Jonathan Effrat, de product manager van Instant, bevestigd. De dienst is op het moment in slechts een beperkt aantal talen beschikbaar, maar binnen enkele weken zou de service dus ook in het Nederlands te gebruiken zijn. De service is overigens alleen beschikbaar voor mensen die met een Google-account zijn ingelogd.

Google Instant biedt de gebruiker de mogelijkheid om zoekresultaten op het scherm te krijgen zonder dat de Enter-toets of Zoek-knop gebruikt hoeft te worden. De service werkt daarnaast ook samen met Suggestions, waarmee de meest logische zoektermen al verschijnen. De zoekterm die het meest logisch lijkt zal als zoekterm worden gebruikt om de resultaten te tonen.

Per land wordt bijgehouden wat populaire zoektermen zijn, waardoor bepaald wordt waar gebruikers waarschijnlijk naar op zoek zullen zijn.

Google Instant is reeds te gebruiken op de internationale versie van Google, maar werkt vooralsnog alleen in het Engels.