2min

Tags in dit artikel

, , ,

Rockstar is weer in opspraak gekomen wegens één van haar games. Dit keer laait de kritiek al op voordat het spel uitgebracht is.

Rockstar werkt momenteel aan het spel Bully, wat vrij vertaald naar het Nederlands bullebak of pestkop betekend. Zoals de titel al doet vermoeden kan de speler in het spel een schooljochie spelen dat nogal een probleemkind is. Het jochie moet het opnemen tegen anderen bullebakkies en leraren, haalt grappen uit met medeleerlingen en probeert populair te worden bij de meisjes uit zijn klas. De speler moet het ventje in het spel door de fictieve schoolopleiding heenloodsen.

Vanzelfsprekend kan het spel nu op enorm veel kritiek rekenen van mensen die pesten op school proberen te voorkomen of zelf gepest zijn of gepest worden op school.
De Amerikaanse Rochelle Sides heeft de negatieve kant van pesten zelf in haar familie ervaren. Haar dochter Corrine werd op school zo erg gepest dat de tiener besloot om een einde te maken aan haar leven.

Rochelle Sides heeft nu een online petitie opgestart waarin ze eist dat het spel niet uitgebracht gaat worden. Ze wil dat de directeur van Rockstar, Sam Houser, nog eens goed nadenkt over de effecten die een titel als deze kan hebben. "Als een ouder die een kind heeft verloren door pesten vraag ik u om de release van dit spel nog eens te overwegen", aldus Sides.

Tot nog toe zijn er rond de 600 handtekening gezet onder de petitie en dat betekend niet veel goeds voor Rockstar, dat momenteel ook al in de clinch ligt met advocaat Jack Thompson, die zich richt op het verbieden van dergelijke games. De geschiedenis heeft echter uitgewezen dat het bedrijf door herhaaldelijke negatieve aandacht alleen maar meer games wist te verkopen. Het blijft dus nog afwachten of de game nog in de schappen gaat verschijnen.

Iedereen die het eens in met Rochelle Sides, kan haar petitie ondertekenen op de site van Petition Online.