2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft verwacht in de eerste drie maanden na de wereldwijde launch van de Xbox 360 ongeveeer drie miljoen stuks van de nieuwe console te hebben verkocht. Dat heeft een woordvoerder van Microsoft gisteren verklaard.

"We denken dat we in de eerste 90 dagen na de introductie ongeveer 2,75 tot 3 miljoen consoles wereldwijd te kunnen verkopen", aldus Bryan Lee van Microsoft’s Home and Entertainment afdeling.
Lee deed deze uitspraak tijdens een speech op de Harris Nesbitt Media & Entertainment Conference in New York.
Lee meldde verder dat de consoles, randapparatuur en games totaal zo’n 1,5 miljard dollar zullen opleveren in die periode.

Microsoft kondigde al eerder aan dat het ongeveer 4,5 tot 5 miljoen consoles wil verkopen voor het einde van haar fiscale jaar in juni 2006. Volgens Lee blijft deze doelstelling ook staan.
"We zijn er momenteel veel aan het maken. We maken er duizenden per dag. Ze zitten in boten, ze zitten in vliegtuigen en ze liggen in distributiecentra. Ze liggen allemaal klaar voor de verkoop", aldus Lee.

Lee gaf ook nog toe te hebben geleerd van de vorige Xbox. "Hij was een beetje groot, een beetje log en niet echt vriendelijk." Hij wees er echter wel op dat de eerste Xbox slechts 18 maanden in ontwikkeling is geweest en dat de console een goede mogelijkheid is geweest om aan te tonen dat Microsoft een game product kan maken. Met de nieuwe Xbox 360 wil het bedrijf nu proberen de leiding te pakken.