1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Financial Times weet te melden dat Microsoft haar verkoopdoelen voor haar Xbox 360 consol moet bijstellen. Het bedrijf heeft altijd gezegd dat het drie miljoen exemplaren wil verkopen voor februari dit jaar, maar dat lijkt niet te lukken.

Tot nog toe zijn er van de nieuwe console circa 1,3 miljoen stuks over de toonbank gegaan. Het apparaat was na de launch in Amerika en Europa echter al zeer snel uitverkocht en Microsoft is druk bezig met de productie van de volgende lading.
Inmiddels is zelfs een derde fabrikant ingeschakeld om de productie op peil te brengen.
Deze nieuwe lading wordt echter nog niet in januari verwacht, waardoor de Financiel Times vermoedens heeft dat de targets voor februari niet te halen zijn.

Microsoft heeft toegegeven haar eerste schatting niet te kunnen halen, maar houdt het streven aan om voor juni 2006 ongeveer 5 miljoen consoles te hebben verkocht.

Verder is er ook nog goed nieuws voor Microsoft, want de door ICE team aangekondigde modchip voor de Xbox 360 lijkt niet echt te zijn. Op de site van het team was een afbeelding te zien van de vermeende chip, maar volgens de site Gamesindustry is het apparaatje in kwestie een microcontroller.
Volgens de site zijn deze apparaten absoluut niet geschikt als modchip, omdat ze simpelweg te langzaam zijn. ICE team heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.

Wij bedanken SuSE en FeeH voor het insturen van deze tips!