1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf het beoogde aantal verkochte Xbox 360 consoles van tien miljoen exemplaren voor het einde van dit jaar zal gaan halen.

Momenteel heeft Microsoft ongeveer zes miljoen exemplaren verscheept, afgelopen juli waren dat er nog vijf miljoen. De meeste consoles zijn naar Noord-Amerika gegaan, 3,6 miljoen stuks om precies te zijn. 1,7 miljoen stuks werden naar Europa verscheept en nog eens 700.000 stuks vonden hun weg naar een locatie elders in de wereld. Microsoft heeft er alle vertrouwen in dat het voor het einde van dit jaar tien miljoen exemplaren heeft verkocht.

Goed nieuws voor Microsoft is dat het de productiekosten van de console steeds verder naar beneden weet te schroeven. Het is geen geheim dat consolefabrikanten in veel gevallen een nieuwe console onder de productieprijs verkopen en dat is ook het geval bij de Xbox 360. Door de lagere productiekosten van de 360 leed de devices divisie van Microsoft het eerste kwartaal nog maar 96 miljoen dollar verlies, ten opzichte van 172 miljoen dollar verlies in hetzelfde kwartaal vorig jaar.