1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Federation for the Phonographic Industry (IFPI), die eigenlijk de muziekinsdustrie vertegenwoordigt heeft een grootschalige actie aangekondigd tegen een groot aantal downloaders.

Men gaat 2.100 downloaders uit Argentinië, Hongkong, Singapore, Zweden en Zwitserland aanklagen en een schadevergoeding eisen van gemiddeld 3.000 dollar per persoon. Volgens het IFPI betreft het vooral mannen tussen de 20 en 30 met een ruim inkomen.

Zeer veel netwerken worden hiervoor gebruikt. In plaats van enkel de grote netwerken zoals het Gnutella- en BitTorrent netwerk te scannen naar intensieve downloaders gaat men ook de minder bekende netwerken, zoals WinMX, DirectConnect en SoulSeek gebruiken. Dit om duidelijk te maken dat niemand, waar, wanneer en op welk netwerk dan ook ongestraft illigaal mag downloaden.

De landen zijn dan ook niet zomaar gekozen. Volgens het IFPI stijgt het aantal downloaders in deze landen het snelst en wordt er dan ook het meest gedownload. Momenteel zitten Nederland en België dus safe, maar hoelang zal dit nog duren?