min

Tags in dit artikel

, ,

De RIAA gaat door met het aanklagen van internetters die grote hoeveelheden illegale bestanden verspreiden. Nadat ze eind januari al 532 mensen aanklaagde, komen daar nog eens 531 bij. De werkwijze is hetzelfde als in januari, de IP adressen worden voorgelegd aan de rechter met de vraag of de gegevens van de uploaders opgevraagd mogen worden. Zodra de rechter toestemming geeft zullen de uploaders een dagvaarding op naam krijgen, in plaats van met de aanhef "John Doe".

De burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF) zegt in een verklaring dat het gaat om Amerikanen uit verschillende staten, en dat de IP’s zijn achterhaald op verschillende P2P netwerken.

Verder meldt persbureau Reuters ook nog dat in Canada soortgelijke acties worden gehouden door de platenmaatschappijen. De rechtbank is een verzoek voorgelegd om toestemming te geven voor het achterhalen van de identiteit van 29 uploaders. Als de rechter dit toestaat zullen de ISP’s van die mensen verplicht worden de persoonlijke gegevens af te staan.