1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het bijhouden van een weblog is populairder dan ooit en inmiddels zijn er zoveel ‘blogs’ dat het overzicht ver te zoeken is. Een onderzoek in Duitsland heeft nu zelfs uitgewezen dat er meer bloggers dan bloglezers zijn.

Afgelopen tijd werd er een onderzoek gehouden onder 100.000 Duitsers. Vier procent van de ondervraagden gaf aan dat ze regelmatig communiceren via een weblog. Twaalf procent van de ondervraagden geeft echter aan zelf een weblog bij te houden. Overigens worden de meeste van deze weblog niet regelmatig bijgehouden. Slechts 2,1 procent geeft aan hun blog minimaal één keer per week te updaten.

Zestien procent bezoekt zo nu en dan een weblog. Nieuwssites en Online tijdschriften vielen bij meer ondervraagden in de smaak. Dergelijke sites worden door respectievelijk 21 en 23 procent van de ondervraagden regelmatig bezocht.

Weblogs bezoekers zijn in de meeste gevallen jonger dan 30 jaar en hebben een baan of zijn student. Weblogs hebben meestal computers en internet als thema, maar ook politieke en persoonlijke thema’s zijn populair. Van alle ondervraagden wist overigens één kwart niet wat een weblog is.