Weblogs blijven onverminderd populair. Sterker nog, volgens weblog zoekmachine Technorati komt er elke seconde een nieuwe bij.

Technorati zegt inmiddels 27,5 miljoen websites weer te geven en 2 miljard links. Ook geeft de site met enige regelmaat een ‘State of the Blogosphere’ uit, een soort troonrede, met informatie over het wel en wee in weblogland. Het tempo van de nieuwe weblogs is zo hoog dat het elk half jaar verdubbelt. In maart 2003 was het aantal weblogs volgens Technorati 60 procent lager. Ook voegt Technorati elke dag 75.000 nieuwe weblogs toe, dat is ongeveer één per seconde. In oktober 2005 telde Technorati ‘slechts’ 19 miljoen weblogs.

Ook meldt de zoekmachine dat er veel spyware is op de weblogs. 60 procent van alle reacties op weblogs zijn spyware gerelateerd. Ook wordt 9 procent van de weblogs gemaakt om spam te verspreiden en zijn ze computer gegenereerd. Met 75.000 nieuwe weblogs per maand betekent dit dus veel rotzooi waar alleen maar links op gedumpt worden in de hoop hoog in de zoekmachines te eindigen. Technorati heeft echter een techniek ontwikkeld waarmee ze deze weblogs uit hun zoekresultaten filteren.

Wereldwijd zijn er 13,7 miljoen weblogs die regelmatig bij worden gehouden, ook als ze langer dan drie maanden bestaan.