2min

Tags in dit artikel

, , ,

NVIDIA heeft recentelijk met haar Geforce 7800 GTX 512 een grote hit gescoord, maar dat is voor het bedrijf geen reden om achterover te leunen. Momenteel werkt het bedrijf daarom met man en macht aan haar nieuwe chip die gebaseerd is op een 90nm proces.

De G71 chip zal tegen de tijd van de release uiteraard een nieuw nummertje in de zeer succesvolle Geforce reeks worden en naar verwachting zal er ook een GTX variant van verschijnen. Duidelijk is ook dat de core weer zeer snel zal zijn, maar daarover zijn nog geen cijfers bekend. Verwachting is echter dat de kloksnelheid van de core rond de 700MHz zal liggen en het Samsung geheugen dat gebruikt gaat worden staat er ook bekend om dat het zeer hoge snelheden kan halen.

Wat wel bekend is, is dat de chip 32 pipelines zal hebben en dat de kaarten begin februari op de markt gaan komen. NVIDIA is in ieder geval al aan het testen met de eerste prototypes.
ATI is al over op het 90nm proces en ook NVIDIA weet dat het niet meer achter kan blijven, een mening die overigens ook gedeeld wordt door de investeerders van NVIDIA.

Overigens zal de mobiele versie van de G71 chip, de G72, naar alle verwachtingen ook op een 90nm proces gebaseerd zijn. De C51 chipset, waar hier op TechZine al eerder aadacht aan werd besteed is ook op een 90nm process gemaakt en is momenteel in massaproductie.