min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens de Spaanse site LaFlecha komt er na tien jaar een einde aan de hechte samenwerking tussen Dell en Microsoft. De site trekt die conclusie uit de recentelijke ontwikkelingen bij Dell, waarbij het bedrijf onder andere besloot om Firefox mee te gaan leveren op haar PC’s.

Dell zou onafhankelijk willen zijn van externe partijen en de consument vrije keus willen geven in de software op de te leveren PC. De eerste tekenen hiervan zijn volgens LaFlecha te zien in Groot-Brittannië (GB) en Frankrijk. In GB maakt de open-source browser Firefox sindskort standaard deel uit van het voorgeïnstalleerde softwarepakket op Dell-PC’s. In Frankrijk verkoopt het bedrijf ook PC’s waarop het Linux besturingssysteem is geïnstalleerd.

Dell steunt daarnaast tot op heden het Blu-Ray mediaformaat van Sony, terwijl Microsoft zich sinds enige tijd publiekelijk heeft geschaard achter het HD-DVD formaat. Microsoft wil HD-DVD ook volledig gaan ondersteunen in Windows Vista en als Dell besluit om Blu-Ray te gaan leveren in haar toekomstige systemen, dan kan dat mogelijk compatibiliteitsproblemen opleveren.

Voorlopig lijkt het echter om een gerucht te gaan en de berichtgeving is nog niet bevestigd door Dell of Microsoft. Ook vanuit de Firefox- en Linuxhoek is nog niets vernomen. Topman Michael Dell zal morgen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas zijn visie geven op home entertainment en wellicht dat er dan ook wat meer duidelijk wordt over deze berichten.

We bedanken Donenzone voor het insturen van deze tip!