1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Firefox is op de goede weg, vrijwel ieder kwartaal stijgt het marktaandeel van de browser, zo blijkt uit statistieken van het bureau Net Applications. Tegelijkertijd snoept Firefox marktaandeel van Internet Explorer af.

Volgens Net Applications gebruikte 9,57 procent van de internetgebruikers in december vorig jaar Firefox, Internet Explorer deed het met een marktaandeel van 85,05 procent. In november had Firefox 8,84 procent in zijn macht, Internet Explorer 86,08 procent. Safari, de browser van Apple, beschikte over 3,07 procent marktaandeel.
Ondanks de relatieve grote groei van Firefox hoeft Microsoft zich geen zorgen te maken, het zal nog jaren in beslag nemen voordat Firefox, volgens de huidige trend, de leiding neemt.

Tevens steekt Microsoft veel energie in Internet Explorer 7, die overigens niet veel verschilt van Firefox. Het beschikt namelijk net als Firefox over tabblad functies en een strikte omgang met onbekende data. Ook zal versie 7 veel veiliger zijn dan haar voorgangers.

Desondanks zullen, in de loop der tijd, gebruikers van Windows 2000 en lager gebruik moeten gaan maken van alternatieve browsers, zoals Firefox, Opera of Netscape. Dit vanwege het feit dat Internet Explorer 7 alleen ondersteuning biedt voor Windows XP en Windows Vista.