1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een man heeft een boete van €1.000 gekregen voor het opzettelijk beledigen van homoseksuelen en joden in columns op zijn website.

Dit heeft de Amsterdamse politierechter beslist, die vond dat ‘de grenzen van het aanvaardbare’ overschreden waren. De maker van de website beweerde nog dat het humoristisch en spottend bedoeld was, maar daar had de rechter blijkbaar geen oren naar. De klacht werd ingediend in maart door het Nederlandse Meldpunt Discriminatie Internet, nadat het meldpunt maar liefst in de veertig klachten over de website gekregen had. Zelfs na enig aandringen van het Meldpunt Discriminatie Internet, weigerde de man de spottende teksten van zijn website te halen.

De site deed dienst als fictieve christelijke internetgemeente, waar de man columns schreef onder verschillende pseudoniemen. Hij haalde ook bijbelteksten aan in zijn columns.
De beslissing van de rechter toont volgens het meldpunt vooral aan dat het internet geen geschikte plaats is om discriminerende uitlatingen te doen.

We bedanken Strike-X voor het schrijven van dit bericht!