1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Rockstar, de ontwikkelaar achter GTA: San Andreas is weer aangeklaagd. Dit keer gaat het niet om de sexscene die in het spel verstopt zit, maar nu worden de makers aangeklaagd door prostituees.

Volgens de Amerikaanse organisatie Sex Workers Outreach Project (SWOP), blijkt uit onderzoek dat kinderen een persoon sneller imiteren wanneer ze zich er mee kunnen identificeren. Bij GTA: San Andreas is dit natuurlijk de agressieve gangster die net uit de gevangenis komt. De SWOP wil de ouders graag informeren over de gevaren van het spel en daarnaast is de SWOP tegen het nabootsen van het verkrachten en vermoorden van prostituees in zowel de media als games.

De speler kan in de GTA serie de ‘diensten’ van de prostituees inhuren, door met een auto langzaam langs te rijden. Echter is het niet te zien wat er precies gebeurt, het enige wat te zien is, is de auto die heen en weer gaat. Hoewel de speler een prostituee niet kan verkrachten, wordt er in de verhaallijn van GTA: SA wel net gedaan of dit gebeurd is. Ook kan de gamer naderhand de prostituee vermoorden, om zo zijn geld terug te krijgen.

De SWOP roept zowel ouders als prostituees op om te eisen dat Take-Two Interactive stopt met het uitgeven van meer GTA-series.