1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het ziet er naar uit dat er een einde komt aan de affaire rond de Hot Coffee mod voor het spel Grand Theft Auto: San Andreas. De mod zorgde voor veel ophef in onder andere de Verenigde Staten.

Rockstar kwam al eerder met een patch die de Hot Coffee mod uitschakeld en het onmogelijk maakt om de mod opnieuw te installeren, maar dat was niet geheel naar de zin van de authoriteiten die de kwestie in onderzoek hadden.

Vanwege de verborgen sexscenes had het spel namelijk een Adults Only (AO) rating moeten krijgen in plaats van de Mature (M) rating die het spel nu heeft. Het ziet er nu naar uit dat Rockstar voor het einde van de maand een nieuwe versie zal uitbrengen waar de scenes uit verwijderd zijn. Althans, dat beweert de online gamesshop GameStop. Het bedrijf heeft de nieuwe versie van het spel voor 49,99 dollar op de nieuwste productlijst staan.

Aangezien GameStop geen AO games verkoopt zou dat betekenen dat de nieuwe versie een M rating zal krijgen. Ouders die de sexscenes in de originele versie wat teveel van het goede vinden naast alle schietscenes en moordscenes, kunnen dus binnenkort met een gerust hart de nieuwe versie van de game voor hun kroost gaan aanschaffen.