Apple’s muziekservice iTunes is nog altijd ongekend populair en dat blijkt wel uit het feit dat het bedrijf binnenkort het één miljarste nummer hoopt te verkopen. Daarom pakt Apple groots uit.

Om alle iTunes klanten te bedanken gaat Apple prijzen uitdelen als er verschillende mijlpalen worden bereikt in de aanloop naar het één miljardste nummer. Zo krijgt iedereen die elk honderdduizendste nummer download een zwarte iPod nano met 4GB geheugen en daarnaast een iTunes tegoed van 100 dollar.

De persoon die het één miljardste nummer download mag zich verheugen op een flink prijzenpakket, want die persoon krijgt een 20-inch iMac, maarliefst tien video iPod’s met 60GB geheugen en een iTunes tegoed van 10.000 dollar.
Verder zal de naam van de winnaar verbonden worden aan een volledige studiebeurs voor studenten aan een wereldberoemde muziekschool, waarmee de winnaar ook nog een bijdrage levert aan de opleiding van een nieuwe generatie muzikanten.

Mensen die mee willen doen aan het aftellen tot één miljard gedownloade nummers kunnen zich aanmelden op de site van Apple. Je moet er echter wel snel bij zijn, want Apple accepteert maar 25 deelnemers per dag.