Gisteren was er op Techzine al te lezen dat analisten het vermoeden hadden dat Sony nieuwe details over de PlayStation 3 aan zou kondigen en een meeting die normaal alleen voor ontwikkelaars bedoeld is. Die vermoedens bleken waar te zijn.

Het bedrijf maakte een aantal interessante details bekend over de nieuwe console. Belangrijkste mededeling is toch wel het feit dat de console net als de Xbox 360 wereldwijd gelanceerd gaat worden. Deze release zal dus voor zowel Amerika, Europa en Azië begin november gaan plaatsvinden. Dat is later dan verwacht, maar het brengt dus wel een gelijktijdige release met zich mee.
Het bedrijf denkt voor maart 2007 ongeveer zes miljoen consoles verscheept te hebben.

Voor bezitters van een PlayStation en PlayStation 2 console zal het goed zijn om te horen dat de PS3 volledig compatible zal zijn met zijn oudere broertjes. De belangrijkste games van die twee platforms zullen daarnaast een High Definition update krijgen, zodat ze er nog mooier uitzien op de PS3.

De vermoedens over een ingebouwde harde schijf blijken ook te kloppen, het apparaat krijgt standaard een 60GB harde schijf. Deze schijf kan desgewenst ook nog vervangen worden door een groter exemplaar. Het is ook mogelijk om Linux op het apparaat te draaien en de machine kan ook als mediacenter worden ingezet.

Alle spellen die verder voor de console uitkomen, zullen op een Blu-ray schijfje geperst worden. Het medium biedt volgens Sony meer beveiligingsmogelijkheden dan het DVD medium.
Ook zal er een nieuwe online service voor de console beschikbaar komen, waar spellen gespeeld kunnen worden en extra’s gedownload kunnen worden. De basisversie van deze service zal geheel gratis zijn, maar het is niet duidelijk of er ook nog betaald varianten komen.

De development kits zullen in de maand juni naar de diverse ontwikkelaars worden verscheept, zodat zij hun spellen en tools kunnen afronden.