min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Aan alle speculaties rond de prijs en releasedatum van de PlayStation 3 console is gisteren een einde gekomen, want Sony heeft voorafgaand aan de E3 de feiten over de console bekendgemaakt.

Net als bij de Xbox 360 zullen er twee versies van de PS3 op de markt komen. Enige verschil tussen de twee edities is de harde schijf, die voor het ene model 20GB is en voor het andere model 60GB. Hiervoor moet respectievelijk 499 dollar en 599 dollar worden neergeteld. Dankzij de inmiddels bekende omrekenfactor gaan Europeanen dezelfde bedragen in euro’s betalen.

De prijs ligt honderd euro hoger dan die van de Xbox 360, maar daar moet wel bij worden gezegd dat de PS3 een Blu-ray speler heeft, terwijl de Xbox 360 het nog met een DVD speler moet doen.

Bij de release zal Sony ongeveer twee miljoen exemplaren ter beschikking hebben, die overigens allemaal in het zwart zijn uitgevoerd. 17 november zal de datum zijn, waarop PlayStationfanaten over de hele wereld voor de deur van hun favoriete winkel zullen liggen, want dan zal Sony de PlayStation wereldwijd lanceren.

Het lijkt er bij voorbaat al op dat deze aantallen niet genoeg zullen zijn om aan de vraag te voldoen, maar voor het einde van dit jaar hoopt Sony nog eens twee miljoen extra consoles te verschepen.


Ook bekend is geworden dat er een speciale controller uitgebracht gaat worden, namelijk één met een bewegingssensor. De speler zal daardoor objecten in het spel kunnen verplaatsen door simpelweg de controller te bewegen. Het apparaatje is wel draadloos, maar heeft geen force-feedback, omdat dit volgens Sony niet samengaat met de bewegingssensor. De controller ziet er niet hetzelfde uit als de nieuwe PS3 controller, maar lijkt meer op de huidige PS2 controller.

Verwacht wordt dat Sony meer over de console zelf zal laten zien op de E³ die vandaag begonnen is.