Apple heeft vandaag een nieuwe versie van iOS uitgebracht. Het gaat om iOS 11.3, waarin Apple het eindelijk mogelijk maakt om de status van je batterij te controleren. Zo kan je zien of je telefoon bewust langzamer wordt gemaakt om je accu te sparen, of dat je hem moet laten vervangen.

De nieuwe update introduceert, zoals Apple het zelf omschrijft, “nieuwe functies, waaronder ARKit 1.5 met ondersteuning voor meer meeslepende augmented reality-ervaringen, ‘Batterijconditie van iPhone (Bèta), en nieuwe animoji voor gebruikers van de iPhone X.” Net als altijd zijn er ook wat problemen opgelost en is de stabiliteit van het OS verbeterd.

Welke verbeteringen?

Apple heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd die je zal terugvinden in de nieuwe iOS.

  • Batterijconditie: hier kan je zien wat de status van je accu is. Moet deze vervangen worden? Dan zie je dat daar terug. Ook laat Apple zien of de snelheid van je telefoon wat teruggeschroefd is omdat de accu bijvoorbeeld verouderd is of simpelweg aan vervanging toe. Indien gewenst, kan je ervoor kiezen dat je processor wel maximaal functioneert, maar Apple raadt dat af.
  • ARKit 1.5: de software is aangepast, zodat grillige vormen en verticale oppervlaktes beter herkend worden. Daardoor is een iOS-apparaat er beter toe in staat om augmented reality weer te geven.
  • Animoji: er zijn vier nieuwe Animoji toegevoegd voor de iPhone X. Nu kan je ervoor kiezen om een beer, draak, leeuw of schedel weer te geven.

De nieuwe versie van iOS wordt automatisch naar gebruikers uitgerold. Je kan er ook voor kiezen een update te forceren, door in het instellingenmenu van je Apple-apparaat te klikken op ‘Zoek naar update’.