2min

Apple heeft tijdens de WWDC 2018 niet alleen een nieuwe versie van macOS gepresenteerd, ook kwam het met iOS 12. De vernieuwde mobiele software brengt vooral meer snelheid naar het platform, evenals een aantal nieuwe functies. Waar ontwikkelaars volgende week al aan de slag kunnen met de software, wordt deze in de herfst pas naar alle gebruikers uitgerold.

De voornaamste focus van deze software ligt op het verbeteren van de prestaties van Apple-apparaten. De camera lanceert met deze versie tot zeventig procent sneller, het toetsenbord is responsiever en tot vijftig procent sneller en apps kunnen tot tweemaal zo snel lanceren volgens het bedrijf.

Nieuwe functies

Er zijn een aantal nieuwe functies die Apple naar iOS 12 brengt. Hieronder een overzicht met de belangrijkste updates:

  • Groepsgesprekken in FaceTime: ondersteunt nu video en audio voor maximaal 32 mensen tegelijk. Het beeld van de persoon die aan het praten is, wordt automatisch groter gemaakt, zodat duidelijk is wie er aan het woord is.
  • Animoji en Memoji: er zijn nieuwe Anomoji-opties toegevoegd voor de iPhone X, waaronder een geest en een T-Rex. Verder is er een toevoeging die Apple Memoji genoemd heeft. Die kunnen door gebruikers zelf gemaakt worden om hun “persoonlijkheid en gemoedstoestand” te reflecteren.
  • Camera-effecten: Apple voegt ook de optie toe om berichten en FaceTime-gesprekken persoonlijker te maken. Binnen de in-app camera kunnen bijvoorbeeld Animoji, Memoji, filters en teksteffecten toegevoegd worden.
  • ARKit 2: maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om betere AR-ervaringen te bouwen. De objecten kunnen niet alleen verzonden worden via Messages en Mail, maar ook wordt het mogelijk om met de AR-app Measure objecten op te meten door je camera erop te richten.
  • Screen Time: sommige mensen zijn van mening dat ze hun smartphone teveel gebruiken. Anderen zijn gewoon nieuwsgierig naar het gebruik, of willen dat hun kinderen minder met hun telefoon bezig zijn. Apple voegt daarom Screen Time toe, die je duidelijk maakt hoe lang je je apps gebruikt en surft op het internet. Ook is het mogelijk om een maximale tijd toe te voegen.
  • Foto’s delen en doorzoeken: Apple voegt verder een ‘For You’-tab toe aan de galerij. Daarin worden suggesties gedaan voor foto’s die je kan delen met andere mensen. Ook wordt het doorzoeken van foto’s op basis van gebeurtenissen, mensen en locaties makkelijker.