Eerder deze maand zorgde Stichting Brein ervoor dat de Nederlandse torrentsite Dutchnova.com offline werd gehaald. Na twee weken is de site echter alweer online.

Alhoewel de site weer online is, is de content niet in volle glorie hersteld. Belangrijkste feit is toch wel dat de torrents niet meer aanwezig zijn op de site.
De makers hebben de site dan ook weer online gezet om de strijd aan te gaan met Stichting Brein. Hoe de site dat precies wil gaan doen is niet duidelijk, wel duidelijk is dat de makers het nieuws rond filesharing op de voet gaan volgen en op hun site gaan plaatsen.

Tot twee weken geleden behoorde Dutchnova.com tot de grote spelers op de bittorrentmarkt. Met 25.000 leden was het één van de grootste torrentsites van Nederland.
Dat was ook Stichting Brein opgevallen en de organisatie dreigde de site daarom met gerechterlijke stappen. De acties zouden gestaak worden als Dutchnova.com de namen vrij zou geven van de belangrijkste leden en publiekelijk zou laten weten dat het inbreuk zou hebben gemaakt op auteursrechten.