Microsoft 365 start officieel met nieuwe Windows 10-update

Microsoft 365 start officieel met nieuwe Windows 10-update

Met de lancering van de Windows 10 April 2018 Update wordt ook Microsoft 365 gelanceerd als product. Vanaf vandaag schakelt Microsoft Windows 10 Enterprise S Mode in en voegt het beide adminconsoles van Office 365 en Microsoft 365 samen.

Samen met de grote nieuwe Windows 10 April 2018-update kondigt Microsoft ook de officiële start van Microsoft 365 als nieuw product. Vanaf vandaag kunnen bedrijven gebruik maken van Delivery Optimization. Hiermee kan de administrator de update downloaden op één toestel om daarna over het lokale netwerk de update bij andere toestellen aanbieden. Op deze manier kan er tot 90 procent bandbreedte worden bespaard volgens Microsoft.

Windows 10 Enterprise S

De koppeling van Delivery Optimization met Windows Analytics zal IT-professionals de mogelijkheid geven om te zien wie er allemaal al de update heeft geïnstalleerd en wie niet, zegt ZDNet.

Samen met de Windows 10 April 2018-update lanceert Microsoft ook de Windows 10 Enterprise S-mode. De S-mode zorgt ervoor dat geen externe applicaties kunnen worden geïnstalleerd behalve die uit de Windows Store. De nieuwe mode geeft administrators toegang tot Credential Guard, Application Guard en gecentraliseerd management van de Microsoft Store.

Als onderdeel van het Microsoft 365-abonnement krijgen werknemers ook toegang tot volledige Office-applicaties op Android en iOS.

Windows Autopilot

Windows Autopilot krijgt een update zodat de startpagina door admins kan worden aangepast op vlak van applicaties, instellingen en regels nog voordat een toestel voor het eerst wordt gebruikt. Lenovo heeft al een eerste test achter de rug, Dell en HP zouden snel moeten volgen terwijl Toshiba, Panasonic en Fujitsu later dit jaar de functie integreren.

De update brengt verder een nieuwe Application Health Analyzer (AHA) tool die de komende maanden als publieke preview beschikbaar is. Hiermee kunnen ontwikkelaars hun intern ontwikkelde apps nakijken wat betreft compatibiliteit met Windows 10-updates. Tot slot voegt het de Office 365- en Microsoft 365-portalen samen tot één geheel en is er een ingebouwde Security & Compliance Center.