1 min

Tags in dit artikel

,

Sinds gisteren is het mogelijk om producten die men wil verkopen op Marktplaats in te geven bij een Fysieke handelspost. Deze winkels zorgen voor de verkoop van goederen via Marktplaats.nl

De handelsposten vragen een kleine vergoeding en nemen daarvoor het gehele verkoopproces uit handen. De winkels zijn geen eigendom van Marktplaats.nl maar worden wel gecontroleerd. Zo moet de houder van de handelspost correct geïdentificeerd zijn op de site. Iedereen kan een aanvraag indienen om een dergelijke verkoopplaats te starten. De handelsposten kan men herkennen aan het speciale logo.

Het internet is een zeer belangrijk medium om spullen te verkopen. Oscar Diele, Algemeen Directeur bij Marktplaats.nl verklaart dat veel mensen geen tijd hebben om een dergelijke advertentie te plaatsen. Ook ongewenste gasten aan de voordeur zou een probleem kunnen vormen. Mensen zonder internet kunnen nu ook hun spullen via het medium verkopen.

De allereerste verkooppunten zijn VerKoopwinkel in Zaandam en WePaYou in Alphen aan den Rijn. Iedereen kan hier terecht met spullen die ze via de populaire Nederlandse veilingsite willen verkopen.