Direct Wonen en Marktplaats gaan samenwerken. Het huurwoningenoverzicht van Direct Wonen wordt vanaf nu ook getoond op Marktplaats.

Het is niet de eerste samenwerking die Direct Wonen aangaat, zo zijn de huurwoningen van Direct Wonen ook te vinden op Brixter.nl, Speurders.nl en Huislijn.nl. Volgens Direct Wonen zijn veel mensen op Marktplaats opzoek naar een huurwoning; zij zijn dan ook blij met de samenwerking.

Bianca Arts, Directeur Direct Wonen verhuur, ziet deze samenwerking als "een belangrijke vervolgstap in het bereiken van meer woningzoekenden in Nederland. Voor de verhuurders betekent het dat wij nog sneller een huurder kunnen vinden en de leegstand tot een minimum kunnen beperken." Marktplaats.nl telt momenteel zo’n 1,6 miljoen bezoeken per dag.

"We zijn verheugd over de samenwerking met Direct Wonen," aldus Kiliaan Toorenaar, commercieel directeur eBay.nl & Marktplaats.nl. "Het huizenaanbod voor de Marktplaatsgebruikers wordt hierdoor per direct aanzienlijk verbreed. Waar Marktplaats.nl vroeger vooral bekend stond om de productgerelateerde advertenties, zien we de laatste anderhalf jaar een aantal andere groeicategorieën sterk in opkomst, waaronder woningen, diensten en banen."