Nieuwe Citrix Workspace-app biedt zelfde ervaring voor alle apps

Citrix heeft tijdens zijn Synergy-conferentie in Anaheim de nieuwe Citrix Workspace-app laten zien. Deze toepassing zorgt ervoor dat de gebruikerservaring en veiligheid van Software as a Service (SaaS)-, mobiele en virtuele apps gelijk zijn op verschillende endpoints.

Het bedrijf breidt hiermee zijn bestaande mogelijkheden uit. Voorheen verbond Citrix virtuele apps, desktops en mobiele apps met elkaar. Met de Citrix Workspace-app komen daar ook SaaS-apps en content bij. Het complete aanbod laat medewerkers op iedere plek en vanaf ieder apparaat toegang krijgen tot hun web-, SaaS-, Windows, Linux en mobiele apps, desktops en bestanden. Naar eigen zeggen gaat het hiermee om de eerste geïntegreerde digitale werkruimte voor bedrijven.

Tijdens de presentatie werd ook duidelijk welke SaaS-apps Citrix precies ondersteunt. Het gaat onder meer om Office 365, Amazon Web Services, Salesforce, G Suite, Oracle, ServiceNow, Box en Dropbox. In onderstaande foto van Citrix zie je het overzicht.

Veiligheid

Citrix Workspace maakt gebruik van single sign-on (SSO), zodat de gebruiker na één keer inloggen toegang heeft tot alle applicaties en content. De digitale werkruimte moet de gebruikers een consistente ervaring op al hun apparaten bieden. Een werknemer begint bijvoorbeeld thuis op zijn tablet, gaat onderweg verder op zijn smartphone en voltooit zijn taak bij aankomst op kantoor op zijn desktop.

Daarnaast is er met Citrix Access Control de mogelijkheid om deze applicaties veilig en centraal te beheren. De Cloud Access Control-functie binnen Citrix Access Control biedt SSO-mogelijkheden voor alle SaaS-, web- en gevirtualiseerde Citrix-apps. Hiermee worden de wat gedetailleerde security-instellingen als watermerken en beperkte copy-paste mogelijk en kan afdrukken worden tegengehouden.

De combinatie van Citrix Access Control en Citrix Analytics levert inzicht in gebruikersgedrag, waarmee risicovol internetgedrag omgeleid kan worden naar een cloud-gebaseerde virtuele browser die losstaat van het bedrijfsnetwerk. Daarbij is configuratie van een endpoint niet nodig. Zo kunnen bedrijven een evenwicht vinden tussen werkgerelateerd browsen en verbeterde beveiliging.

Het is de bedoeling dat het nieuwe Citrix Workspace de komende maanden beschikbaar wordt.