1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Wikipedia, dé encyclopedie van het internet. Heeft voor de verkiezingsstrijd in Amerika een belangrijk wapen in handen. Zo heeft de site besloten bepaalde internet adressen van Capitol Hill niet toegangkelijk te maken, omwille van het feit dat stafleden regelmatig de biografieën van tegenstanders ‘herschrijven’.

Zo werd bijvoorbeeld de leeftijd van het oudste lid, Robert Byrd, veranderd naar 180 terwijl zijn echte leeftijd 88 is. Ook krijgen politici nieuwe bijnamen, waarbij Jim Marshall, de senator van Georgia beschreven werd als "te liberaal voor zijn Staat". Het profiel van de huidige president, George W. Bush, is vooral een goed profiel om aan te pakken en is dan ook regelmatig doelwit van dit soort praktijken.

Jimmy Wales, de oprichter van de site, vertelde dat hij ongeveer 1.000 vrijwilligers heeft die voor en tijdens de verkiezingen de site onder hun hoede nemen. Enige onjuistheden over de kandidaten zullen dan ook zo snel mogelijk worden veranderd. "De schoonheid van een forum als dit is de vrijheid van meningsuiting, maar wij promoten ook een neutraal standpunt," aldus Wales.