1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Electronic Arts heeft in België en Nederland een onderzoek uitgevoerd naar het gamegedrag. Er is aan een ruime 600 mensen gevraagd of ze wel eens een spelletje op de computer spelen en welk voorkeur ze hebben op welk platform, als ze een spelletje spelen. Tevens is gevraagd of ze het spel Pac-Man kenden. Dit allemaal om de 25ste verjaardag van het o zo bekende spel Pac-Man te vieren.

59,4 procent van alle ondervraagden zegt dat ze wel eens een spelletje spelen, 64 procent doet dat het liefst op de computer. 45 procent van alle ondervraagden speelt ook wel eens op een console. Het internet wordt door 42 procent gebruikt voor spelletjes. Toch is het opmerkelijk dat er veel meer mannen dan vrouwen spelletjes spelen op de console en de computer. Vrouwen hebben geven meer de voorkeur aan het internet.

Tijdens het onderzoek werd op de vraag gesteld, welke games kent u? Daar kwamen heel veel verschillende antwoorden op, van Tetris tot de Sims. Maarliefst 6,2 procent zegt het spel Pac-Man te kennen en dat terwijl ze maximaal drie games mochten opgeven. Op de vraag of het spel Pac-Man bekend is geeft 80,3 procent een bevestigend antwoord, van die mensen heeft 77,1 het spel ook daadwerkelijk gespeeld.