Microsoft heeft tijdens zijn Inspire-partnerconferentie een aantal nieuwe features en mogelijkheden voor Business BI onthuld. Het betreft met name nieuwigheden om datavoorbereiding te stroomlijnen en uit te breiden. Ook wordt het makkelijker om verschillende dataplatformen te verenigen.

Het bedrijf geeft aan dat het voorbereiden van data één van de meest tijdrovende onderdelen van data analytics is. Zodoende richt de nieuwe Power Query-update zich op het reduceren van de tijd die business analisten spenderen aan het werken met data.

Met Power Query kunnen de analisten big data direct opnemen in de Power BI-webservice. Dit betreft data van een flink aantal ondersteunde on-premise en cloud-gebaseerde databronnen. Daarbij kun je denken aan Dynamics 365, Salesforce, Azure SQL Data Warehouse, Excel en SharePoint. Na het invoeren van de gegevens zijn deze te delen in verschillende Power BI-dashboard, -modellen en -rapporten. Zo wordt het eenvoudiger om data opnieuw te gebruiken.

Samenwerking

Daarnaast komt Microsoft met een aantal aanpassingen om de samenwerking te verbeteren. Zo wordt het mogelijk om Power BI te gebruiken voor het analysen van data uit Azure Data Lake Storage. De toegang tot de inzichten wordt ook uitgebreid naar diensten als Azure Data Factory, Azure Databricks en Azure Machine Learning.

Dit betekent bijvoorbeeld dat data engineers data toevoegen, verrijken en orkestreren, terwijl data scientists machine learning modellen bouwen. De business analisten maken op hun beurt gebruik van het werk van anderen en de beschikbare data in de Azure Data Lake Storage. Ondertussen zijn self-service tools in Power BI voor het bouwen en delen van inzichten te gebruiken.

Inspire

Tijdens Inspire zullen er nog meer details naar buiten komen. Officieel vindt de conferentie namelijk van 15 juli tot en met 19 juli plaats. Houd de website dus goed in de gaten voor meer interessante ontwikkelingen rondom Microsoft.