1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Adobe heeft gisteren bekendgemaakt dat ze een "multi-year distribution agreement" heeft afgesloten met Google. Daardoor zal de Google Toolbar in de toekomst met Adobe’s producten meegeleverd worden.

De Google toolbar is te integreren met diverse browsers en vereenvoudigd het zoeken op internet. In eerste instantie zal de Google Toolbar alleen een deel uitmaken van het Adobe Macromedia Shockwave Player pakket. Andere Adobe producten zullen in de toekomst deze software van Google ook krijgen.

Welke bedragen er met de deal gemoeid zijn is niet vrijgegeven. In de media is er een gerucht dat Google een "substantiële som" zal betalen aan Adobe, dit voor het helpen van de distributie van hun software. Adobe liet wel weten dat de opbrengsten van de deal zijn opgenomen in de financiële doelstellingen voor het huidige fiscale jaar. Deze doelstellingen moest het bedrijf recentelijk nog bijstellen van 2,7 miljard dollar naar ongeveer 2,60 miljard dollar.

Adobe heeft niet bekendgemaakt hoe vaak de Shockwave Player per maand gedownload wordt, wel liet het bedrijf weten dat de software in totaal al meer dan 200 miljoen keer is gedownload. Het bedrijf beweert dat de software geïnstalleerd is op meer dan 55 procent van alle desktops die toegang tot het internet hebben.