1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe stukje software gaat uitbrengen dat allerhande data, zoals nieuwsberichten, goto’s, weerberichten, beursberichten en andere gegevens op een computer kan weergeven zonder dat daarvoor de webbrowser geopend hoeft te worden.

Het idee achter de zogenaamde ‘Sidebar’ is niet nieuw, aangezien er al diverse software te verkrijgen is die middels RSS-feeds data van het internet afhaalt en dit bijvoorbeeld op de desktop kan weergeven. Of de Sidebar van Google ook zal werken met RSS-feeds is niet geheel duidelijk, maar het programma ververst zichzelf regelmatig om alles up-to-date te houden.

Opmerkelijk aan de sidebar is dat het zich aanpast aan de gebruiker. Dat wil zeggen dat het programma bekijkt welke pagina’s de gebruiker regelmatig bezoekt. Deze pagina’s worden dan automatisch toegevoegd aan de sidebar. Ook bekijkt het programma welk soort nieuws de gebruiker het meest bekijkt en zoekt dan in de toekomst alleen naar dat soort nieuws.

Of de gebruiker de opgebouwde database ook moet delen met Google, of dat de gebruiker rekening moet houden met ingebouwde reclame is momenteel nog niet duidelijk.