min

Tags in dit artikel

,

De Nederlandse reclamecampagne voor de witte Playstation Portable van Sony zorgt voor heel wat controverse in Amerika. Volgens een Amerikaanse organisatie die opkomt voor kleurlingen zou de reclame rasistisch over komen naar het publiek.

In de reclame is te zien hoe een in het wit geklede blanke vrouw een zwarte vrouw bij de kaak neemt. Deze poster is vergezeld van de tekst: "PlayStation Portable White is coming". De reclame, die niet in Amerika verschijnt zorgde daar toch voor heel wat ophef. Sommigen beweren dat de poster agressief en racistisch overkomt.

Een vereniging die opkomt voor de belangen van kleurlingen heeft nu bij Sony haar beklag gedaan. Volgens het bedrijf is de reclame helemaal niet racistisch bedoeld. Men wil gewoon zeer duidelijk het contrast tussen het wit en het zwart weergeven. Er is dus volgens Sony geen bijbedoeling, zoals velen denken.

De campagne zou deze maand verschijnen het het techlifestyle-magazine Bright, maar wegens al de commotie is dit niet het geval. Onzin, volgens sommigen, op andere affiches is de zwarte vrouw namelijk de dominantie figuur. Dit zou bewijzen dat er helemaal geen racistische bedoelingen in de reclame verwerkt zit.
Het is niet de eerste keer dat Sony in opspraak komt wegens een reclame. Eerder kreeg het bedrijf veel kritiek op een reclame voor het tienjarig bestaan van de PlayStation console, waarin een verwijzing gemaakt werd naar Jezus Christus. Destijds boodt Sony haar excuses aan en werd de reclame eveneens uit de roulatie gehaald.