Microsoft voegt enkele nieuwe functies toe aan Office 365. In november krijgen vooral PowerPoint en Word nieuwe functies waarmee gebruikers content kunnen maken. Het moet daarnaast makkelijker zijn voor mensen om hun content er mooier uit te laten zien.

Dat meldt Microsoft vandaag in een blogpost over de aanstaande updates van Office 365. Het bedrijf introduceert op de eerste plek enkele nieuwe functies die moeten helpen om het uiterlijk van documenten en presentaties te verbeteren. 3D-animaties, tekeningen en kunstmatige intelligentie spelen daarin een belangrijke rol.

3D en Ink

Er komen een aantal nieuwe functies naar PowerPoint en Word. Op de eerste plaats voegt het bedrijf Embedded 3D Animations toe. Het wordt dus mogelijk om complexe zaken toe te lichten aan de hand van 3D-modellen.

Een andere handige nieuwe functie in PowerPoint draait om Ink. Zaken die een gebruiker met de digitale pen getekend heeft, kunnen nu heel eenvoudig omgezet worden naar tekst. Stel dat je een diagram met woorden en vormen getekend hebt, hoef je maar op één knop te drukken om de boel om te zetten naar tekst en vormen.

Kunstmatige intelligentie

Verder voegt Microsoft meer kunstmatige intelligentie toe aan PowerPoint. Welke woorden je ook typt of met de hand schrijft: de tekst kan nu met behulp van de AI geanalyseerd worden. Op die manier kan PowerPoint automatisch advies geven over het design van een slide, welke icoontjes en SmartArt je zou kunnen gebruiken en meer. Allemaal deze functies zijn erop gericht om een presentatie zo effectief mogelijk te maken.

Een andere nieuwe functie is het bewerken van documenten met een digitale pen. Zo kunnen nieuwe regels en ontbrekende woorden toegevoegd worden, maar is het ook mogelijk om content snel te markeren. Tot slot kunnen Word-documenten makkelijk omgezet worden naar webpagina’s. Daarvoor hoeven gebruikers maar drie stappen te zetten.

De nieuwe functies komen in de loop van deze maand naar gebruikers van Office 365.