Miyamoto spreekt over GameCube remakes voor de Wii

Miyamoto spreekt over GameCube remakes voor de WiiRecentelijk werd in het Japanse gamemagazine Nintendo Dream een interview met de legendarische gamedesigner Shigeru Miyamoto gepubliceerd waarin Miyamoto vermeldde dat er een kans bestaat dat we remakes van bepaalde Gamecube titels op de Wii zullen zien.

Dankzij de Virtual Console service van de Nintendo Wii zullen een hele boel remakes verkrijgbaar zijn op de Wii van oude games die verschenen zijn op de (S)NES, N64, Sega Genesis/Megadrive en TurboGrafx-16. Zo is het mogelijk dat we ook remakes van Gamecube titels zullen zien op de Wii, hierbij zouden de controls dan aangepast zijn voor de Wiimote en de graphics iets verbeterd, maar voor de rest blijft de game gewoon hetzelfde.

Miyamoto spreekt over GameCube remakes voor de WiiHet was al langer bekend dat we Wii qua hardware ook gezien kan worden als een ‘geüpgrade GameCube’, daarom is het volgens Miyamoto niet veel werk om een GameCube titel te poorten naar de Nintendo Wii. Miyamoto verwacht dan ook dat third party ontwikkelaars dit zeker zullen overwegen. De remakes zullen voor een beduidend lagere prijs verkochten worden. Of deze games in de winkelrekken zullen liggen of gedownload moeten worden via Virtual Console is nog niet duidelijk. Kort samengevat is het dus mogelijk dat je gepoorte GameCube titels voor de Wii kan krijgen voor een lage prijs en betere controls en graphics, sounds good to me.

Bron:Gamasutra