1 min

Tags in dit artikel

, ,

In een interview met Venturebeat heeft Reggie Fills-Aime, directeur van Nintendo Amerika, geruchten ontkent dat er in 2011 al een nieuwe Wii op de markt zal komen. Deze doken namelijk enige tijd geleden op.

Fills-Aime is teleurgesteld in het feit dat diverse online outlets deze geruchten de wereld in helpt die pertinent niet waar zijn. Volgens Venturebeat heeft Fills-Aime enige tijd geleden al een prototype van de nieuwe Wii aan de game-industrie laten zien, maar volgens Fills-Aime is dat niet de manier waarop mensen achter het bestaan van een nieuwe versie komen.

Ook gaf hij tegenspraak wat betreft geruchten over de onnauwkeurigheid van de Wii Remote in schietspellen. Volgens hem is het gebrek aan shooters de oorzaak van de ontwikkeling van dat genre en is Metroid Prime 3 een prima voorbeeld van hoe goede re Wii Remote kan zijn.

Tevens gaf hij antwoord op enkele vragen over de positie van de Wii ten opzichte van de Xbox 360, de console van Microsoft. Fills-Aime is niet bepaald onder de indruk van de recente prijsverlagingen van Microsoft en is van mening dat de Wii een prima prijs/kwaliteit-verhouding heeft, ondanks dat de Xbox nu goedkoper is dan de Wii-console.