1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De Amerikanen wisten al bijna een maand geleden wanneer en hoe diep ze in de buidel zouden moeten tasten voor een HD-DVD speler voor de Xbox 360. Nu is er ook nieuwe informatie bekend omtrend Europa (meer bepaald UK), echter is deze informatie niet rechtstreeks van Microsoft maar van bepaalde winkelketens.

Een goede twee weken geleden verlaagde Microsoft de prijs van de Xbox 360 Core van 209,99 pond naar 199,99 pond. Echter werd er over de Premium versie geen woord gezegd, maar Microsoft heeft dit met opzet gedaan. Het bedrijf zou namelijk eind dit jaar (waarschijnlijk november) de Xbox 360 Premium aanbieden gebundeld met de HD-DVD speler. Deze informatie werd door winkelketens aan GamesIndustry.biz meegedeeld. Zo zou Microsoft van plan zijn de HD-DVD add-on te verpakken met 2 HD-DVD’s tegen een prijs van 199 pond of omgerekend 293 euro. Let op, dit wil helemaal niet zeggen dat het in Nederland ook daadwerkelijk 293 euro zal kosten, dit is louter omgerekend met de huidige wisselkoers.

De prijs van de Xbox 360 Premium gebundeld met de HD-DVD speler zou variëren tussen 375 pond (552 euro) en 400 pond (589 euro) volgens de bronnen. De PS3 zal in het Verenigd Koninkrijk voor 425 pond verkocht worden, de bundel die Microsoft dan zou aanbieden komt dan tot 50 pond (74 euro) goedkoper uit. Naar verwachting zou in de Premium HD-DVD bundel ook nog een kwalitatief hoogstaande third-party game meegeleverd zijn.