2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Microsoft heeft op hun persconferentie voor de Tokyo Game Show de prijs en datum bekend gemaakt van de HD-DVD speler voor de Xbox 360. Deze zal verkrijgbaar zijn vanaf 22 november voor een schappelijke prijs van 20,790 Yen, omgerekend een 141 Euro.

Nu dat E3 veel kleinschaliger is geworden, is de Tokyo Game Show nu het grootste game-evenement van de wereld. Traditiegewijs worden er de dag ervoor persconferenties gehouden van grote spelers op de gamemarkt. Hier hoort Microsoft zeker ook toe met hun Xbox-franchise. Het is geen geheim dat de Xbox 360 barslecht verkoopt in Japan, in tegenstelling tot bedrijven als Nintendo. Microsoft gaat dit probleem aanpakken door 50 Xbox 360 titels exclusief uit te brengen in Japan. Van deze 50 titels zijn er al twee onthuld, Trusty Bell van Namco Bandai en Infinite Discovery van ontwikkelaar Tri-Ace. Het gaat hier in beide gevallen om RPG’s, het genre waar de meeste Japaners verzot op zijn. De Japanse regio zal ook enkele exclusieve Xbox Live Arcade titels krijgen waaronder Yie Ar Kung Fu, Rush n’ Attack en Ms. Pac-Man.

Microsoft kondigde ook aan dat op 2 november een lading randapparatuur voor de Xbox 360 verkrijgbaar zal zijn in Japan. De Xbox Live Vision camera zal gebundeld met de game UNO en een maand gratis Xbox Live Gold te koop zijn voor 4200 Yen (28 Euro). De Wireless Headset zal aan de Japaners voor 6300 Yen (42 Euro) verkocht worden en het Xbox 360 Core systeem gebundeld met Project Gotham Racing 3 en Ninety-Nine Nights zal van eigenaar verwisselen voor 29800 Yen (201 Euro). Zoals eerder al gezegd zal de Xbox 360 HD-DVD speler op 22 november verkrijgbaar zijn voor een prijs van 20,790 Yen (141 Euro) in Japan.

Microsoft vervolgde hun toespraak met een verrasende aankondiging, de Xbox 360 zal eind dit jaar een software update krijgen waardoor de console in staat is 1080p-beelden uit te spugen. Over een HDMI aansluiting werd niets gezegd, dus men zal het moeten houden bij VGA en component. Alle reeds verschenen Xbox 360 titels zullen geschaald kunnen worden naar 1080p en ook DVD’s worden weergegeven op 1080p. Het bedrijf heeft echter nog geen titels aangekondigd die native 1080p zullen weergeven, maar dit is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd. Het grote voordeel van de PS3, full HD ondersteuning, is nu ineens geëvenaard door de Xbox 360.