3min

Tags in dit artikel

,

Electronic Arts kondigd aan dat er beroemde sterren hebben meegewerkt aan de high-definition, live actie-videobeelden van de verwachte game Command & Conquer 3 Tiberium Wars (C&C 3), dat zich afspeelt in het jaar 2047. De acteurs zijn bekend van populaire televisieseries als LOST en Battlestar Galactica, topfilms als Star Wars The Empire Strikes Back en The Return of the Jedi (1980, 1983), Top Gun (1986), Starship Troopers (1997) en The Wedding Crashers (2005), en ook een voormalige Miss USA speelt een rol. De cast bestaat onder anderen uit Tricia Helfer, Josh Holloway, Michael Ironside, Billy Dee Williams, Grace Park, Ivana Bozilovic en Shauntay Hinton.

Uitvoerend producent Mike Verdu legt uit: “Een verhaal vertellen met een mix van live actie en geavanceerde computeranimaties is een van de kenmerken van de Command & Conquer-reeks (C&C) geweest. Ik ben blij dat we de gamewereld en het boeiende verhaal voor C&C 3 tot leven kunnen wekken met een fantastische cast en geweldige CG-effecten. Ik kan niet wachten tot de gamers het resultaat kunnen bewonderen. Deze getalenteerde acteurs hebben veel inhoud en kwaliteit toegevoegd aan de game-ervaring van C&C 3.”

“Ik heb sinds Star Wars niet meer zoveel lol gehad!”, aldus de acteur Billy Dee Williams, op de set van de live actie-opnamen voor C&C 3. “Het verhaal en het universum van de game nemen je volledig in hun greep; ik werd er meteen door gepakt. Mijn personage, GDI Director Redmond Boyle, was intrigerend, omdat hij meer inhoud had dan ik van een videogamepersonage had verwacht. Zijn gladde uiterlijk breekt geleidelijk af wanneer de wereld in een chaos terechtkomt, en uiteindelijk toont hij onder extreme druk zijn ware aard.”

In C&C 3 zitten ook echte journalisten in de rol die ze zo goed spelen: nieuwslezers en verslaggevers op locatie brengen het laatste nieuws over de derde tiberiumoorlog. Deze rollen worden gespeeld door John Huck, nieuwslezer van de FOX-afdeling in Las Vegas, en Shanon Cook, freelance verslaggever voor een grote nieuwsomroep. Deze journalisten putten uit hun dagelijkse werk om de wereld bij te praten over de verschrikkelijke oorlog en de milieurampen in het verhaal van de game. Daarnaast keert Joe Kucan, de acteur die oorspronkelijk de hoofdrol speelde van de maniakale leider van de Brotherhood of Nod in de C&C-reeks, terug in zijn rol als Kane in C&C 3.

C&C 3, dat op dit moment wordt ontwikkeld, is een pc-spel en wordt in 2007 in Noord-Amerika en Europa uitgebracht. Ga voor meer informatie naar www.CommandAndConquer.EA.com.

Over Command & Conquer 3 Tiberium Wars

Command & Conquer, de baanbrekende serie die het Real-time Strategy-genre (RTS) op de kaart heeft gezet, komt terug met Command & Conquer 3 Tiberium Wars. Met dit langverwachte nieuwe hoofdstuk keert de populaire serie terug naar de basis in het tiberiumuniversum. Het bevat de snelle, vloeiende gameplay waar Command & Conquer om bekend staat en een pakkend verhaal dat RTS-gameverhalen op een hoger plan brengt.

Het is 2047 en er staat meer op het spel dan ooit. De aarde is besmet met tiberium, een zelf-reproducerend materiaal van een andere planeet. Het is radioactief en verspreidt zich razendsnel over de planeet. Het Global Defense Initiative, een hightech alliantie van de meest geavanceerde naties ter wereld, doet er alles aan om de verspreiding van tiberium te stoppen. Maar Kane, de megalomane leider van de Brotherhood of NOD heeft andere plannen voor de aarde. Kane’s geheime genootschap is uitgegroeid tot een supermacht en hij wil tiberium gebruiken om de macht te grijpen en de mensheid om te vormen naar zijn verwrongen toekomstvisie. Wat volgt is een grootschalige oorlog om tiberium, waarbij het lot van de planeet op het spel staat.