2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Na jaren van rust is de NOD terug. Een voorbode van een derde Tiberium oorlog, het begin van een wereldwijde oorlog om het groene goedje waarmee het allemaal begon. De dag dat Tiberium op aarde kwam is de dag dat de wereld veranderde, de dag dat de NOD in het leven geroepen werd. De NOD aanbidt het Tiberium, de GDI wil het koste wat kost uit de wereld verwijderen. Na de eerste twee Tiberiumoorlogen in Command & Conquer: Tiberian Dawn en Command & Conquer: Tiberian Sun is de wereld is opgedeeld in Zones, de Red Zones waar het leven door de overvloed van Tiberium onmogelijk is, de Yellow Zones waar de meeste mensen wonen en de Blue Zones, het grondgebied van de GDI.


Een GDI Blue Zone.

De Blue Zones worden veilig geacht, en zijn (nog) niet met Tiberium vervuild. Op een dag wordt de GDI ineens meedogenloos aangevallen door de NOD, het ruimtestation Philadelphia wordt vernietigd en de Blue Zones zijn niet meer veilig. Aan jou de taak om als een onbekende bevelhebber de NOD uit de Blue Zones te verdrijven.


Een door Tiberium overgroeide Red Zone.

Je kan de campagne van zowel de GDI als de NOD meteen vanaf het begin al kiezen. De meest logische volgorde is met de GDI beginnen, maar helemaal vast ligt je keuze niet, al zal het verhaal een beetje onduidelijk zijn als je met de NOD speelt voordat je de GDI campagne gedaan hebt. De campagnes zijn erg uitgebreid, die van de GDI heeft bijvoorbeeld al meer dan zeventien missies. In totaal zouden er meer dan 30 missies aanwezig zijn. Ik heb het spel nog niet helemaal uitgespeeld, maar de 30 wordt makkelijk gehaald, ik schat het aantal missies op 35. In ieder geval ben je na de GDI en NOD campaigns nog niet klaar.


Kane is terug!

De manier waarop het verhaal verteld wordt vind ik echt heel erg goed gedaan. De tussenfilmpjes zijn weer zoals we ze gewend zijn en je krijgt nu zelfs tijdens het spelen van de missies tussenfilmpjes voorgeschoteld. De campagnes nemen je mee over de hele wereld: van de westkust van de Verenigde Staten tot ‘Down Under’ in Australië, ook bezoekjes aan Duitsland en Albanië zijn aanwezig. Al met al is het verhaal sterk opgebouwd en is het niet langer een aaneenschakeling van missies zoals in de vorige C&C’s. De (veelzijdige) missies zijn nu direct een vervolg op de tussenfilmpjes en sommige acties tijdens de missies kunnen het verhaal zelfs een beetje veranderen.

Table of contents