1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na Novell wil Steve Ballmer, CEO van Microsoft ook om de tafel gaan zitten met de makers van andere Linux distributies. Dit om rechtzaken over patentrechten te voorkomen.

Novell heeft vorige week al een overeenkomst met Microsoft gesloten over hoe de besturingssystemen in de toekomst beter op elkaar aansluiten. Blijkbaar is dit Ballmer goed bevallen. Tijdens deze bijeenkomst hebben beide partijen elkaar ook vrijgewaard van elke patentzaken.

"Als klanten aan een Linux-fabrikant vragen of ze risico lopen op het gebied van patentschending indien ze geen Suse aanschaffen, dan moet ik dat bevestigend beantwoorden", aldus Ballmer. "Dit is zeker iets dat volgens mij bij klanten speelt."

Ballmer zegt niet dat er plannen zijn voor dergelijke rechtzaken, maar ze kunnen dus wel voorkomen. Daarom wil Microsoft de gesprekken, om het eigen bedrijf te beschermen. Daarom wilt Ballmer ook gesprekken met andere Linux distributies.

"Deze fabrikanten nodig ik van harte uit om snel rond de tafel te gaan zitten om een soortgelijk convenant zoals we met Novell hebben af te sluiten", stelt Ballmer. "Hierdoor kunnen we elkaar vrijwaren van rechtszaken rond patentenschendingen.