1 min

Tags in dit artikel

, ,

Afgelopen zaterdag werdt de verkoop van Sony’s PlayStation 3 gestart en nu al zijn alle 88.400 beschikbare consoles in Japan al uitverkocht.

Er werd al een sterke start verwacht van de verkoop van de PlayStation 3, maar dat de console al binnen twee dagen uitverkocht zou zijn werdt echter niet verwacht. De console zal volgens de planning vanaf 17 november in Amerika verkrijgbaar zijn, waarop de Europese launch volgt in maart 2007.

[center]Grote drukte bij de launch van Sony’s PlayStation 3[/center]
In Amerika zijn er mensen die het geduld niet kunnen opbrengen om op de launch in hun land te wachten. Zo worden er op eBay al prijzen van 1000 dollar geboden voor Sony’s inmiddels populaire console.

Een woordvoerder van gamemagazine Enterbrain heeft verklaard dat de verkoopcijfers wijzen op een ongekende goede start voor de verkoop van de console. In Tokio hebben duizenden gamers uren staan wachten om een spel voor de nieuwe console te kunnen aanschaffen. Zo waren de populairste spellen Ridge Racer 7 en Mobile Suit Gundam: Target in Sight. Van alle twee de spellen werden er 30.000 stuks van verkocht.

Van de verkochte consoles waren 54.600 stuks het "geavanceerdere" model, wat neerkomt op 62 procent.