Sony Japan heeft bekend gemaakt dat de, recentelijk in prijs verlaagde, PlayStation 3 meer dan één miljoen keer is verkocht in de afgelopen 3 weken. Dit na de release van een nieuw model met een lagere prijs.

President van Sony Computer Entertainment, Kaz Hirai, liet op de Tokyo Game Show vandaag het volgende weten: "De nieuwe PlayStation 3 heeft het erg goed gedaan, een van de redenen daarvoor is de prijs. Als systeem voor in de woonkamer, hebben we deze prijs gerealiseerd zonder de goede aspecten van de console te wijzigen."

Chief Executive van Sony Amerika, Jack Tretton, liet weten dat het met deze hoge verkopen mogelijk is dat er een tekort komt aan PlayStation 3’s. "Ik denk dat als we in dit tempo doorgaan, het denkbaar is dat er een tekort komt aan consoles," aldus Jack Tretton. "In een zeer moeilijke economie, zou ik niet meer optimistisch kunnen zijn over onze financiën voor de rest van het jaar, en voor de toekomst."

Jack Tretton liet recentelijk ook nog weten dat de PlayStation 3-verkopen in de Verenigde Staten met 300 procent zijn gestegen sinds de PlayStation 3 Slim-release.

Lees meer