1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo, de Japanse gamesfabrikant, heeft vandaag een nieuw doel gesteld. Het bedrijf wil nog dit jaar wereldwijd vier miljoen Wii-consoles verkopen.

De Amerikaanse directeur van Nintendo heeft deze week nog laten weten dat Nintendo nog meer Wii’s kan verkopen maar dat er niet zoveel Wii’s gemaakt kunnen worden. Volgens de Amerikaanse directeur gaat het niet makkelijk worden, niet omdat er te weinig gekocht zou worden, maar omdat de productiecapaciteit al maximaal is. Dus alles wordt waarschijnlijk verkocht, maar of er genoeg gemaakt wordt is nog maar de vraag.

Eerder was al te lezen op Techzine dat er deze week al 600.000 Wii’s waren verkocht in de eerste acht dagen. Hiermee heeft het bedrijf een omzet gemaakt van 190 miljoen dollar.

Nintendo heeft verder laten weten dat het deze week de Wii’s die bestemd zijn voor de verkoop in Europa heeft verscheept. De Wii’s zullen zoals bij iedereen bekend op acht december verkocht worden. Veel media wisten al te vertellen dat er 10.000 verscheept zijn. Nintendo geeft echter geen cijfers aan de media. Nintendo benadrukt wel dat het om de grootste verscheping ooit gaat. Voor de consument, en de media wordt het dus afwachten.