1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo President Satoru Iwata heeft vandaag laten weten dat zijn bedrijf de vraag naar haar Wii console niet goed heeft ingeschat, waardoor er flinke tekorten zijn onstaan. Iwata belooft echter beterschap en laat weten dat Nintendo de komende tijd volop Wii’s zal gaan produceren om de voorraden weer aan te vullen.

Iwata wilde niet kwijt hoeveel Wii’s er elke maand door Nintendo geproduceerd worden, of met welk percentage de productie komende tijd wordt opgevoerd. Wel liet hij weten dat er maandelijks 2,5 miljoen DS handhelds van de band rollen.
Qua verkopen doet Nintendo het erg goed, sinds de lancering van de Wii ging de console tot eind maart 2007 reeds 5,84 miljoen keer over de toonbank. Van de DS Lite zijn inmiddels al 40 miljoen verkocht. Nintendo hoopt tot het einde van haar fiscale jaar dat eindigt op 31 maart 2008 nog eens veertien miljoen Wii’s en 22 miljoen DS Lites te verkopen.

Het niet kunnen voldoen aan de vraag heeft overigens geen negatieve gevolgen gehad voor Nintendo, het bedrijf presenteerde gisteren een winststijging van 77 procent voor het gebroken boekjaar 2006-2007, waarmee de winst uitkwam op 1,46 miljard dollar. De omzet steeg met maarliefst 90 procent naar 8,09 miljard dollar.